Kuzaj gotowy na Barbórkę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drepawel
    Ambiente
    • 2009
    • 117

Kuzaj gotowy na Barbórkę

sanczo01, ja mam to samo
    przywieziona z Holandii, mam dwa klucze, ale jeden nie pasuje :lol:
    Nie mam też żadnych plakietek itp do klucza
    Byłem w ASO i powiedzieli że bez problemu dorobią po VIN, ale jak ktoś zamki zmieniał albo coś w tym stylu no to będzie lipa
    Cała zabawa ok 600zł :shock:
    pawel
  • skodovkaand
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 245

Kuzaj gotowy na Barbórkę

Już w najbliższy weekend rozpocznie się Rajd Barbórka. Rozmawiamy z Leszkiem Kuzajem, który podczas rajdu tradycyjnie wystąpi w barwach ©koda Castrol BP Rally Team.
    Po ostatniej, udanej eliminacji Mistrzostw Polski, nadszedł czas na Rajd Barbórka. Jakie są Twoje oczekiwania dotyczące startu w tej prestiżowej imprezie? Czy jest to dla Ciebie tylko fun, czy raczej prawdziwa rywalizacja?
    Faktycznie, moje rajdowe starty pod koniec tego roku mogę zaliczyć do udanych. Jak zwykle, jestem bardzo pozytywnie, wręcz entuzjastycznie nastawiony do zbliżającego się rajdu. Z pewnością będę walczył na 100% i do samego końca, w tych trudnych zimowych warunkach. Barbórka jest bardzo specyficznym, krótkim rajdem, zawsze kojarzonym z ostrą rywalizacją, zawsze w duchu fair play. W tym roku wystartuje kilka samochodów WRC i cała masa S 2000. Jest przynajmniej sześciu kierowców, którzy będą się liczyć w walce o zwycięstwo. Oczywiście, zrobimy wszystko, aby do mety dotrzeć przed nimi.
    Na Karowej pojawi się znaczna grupa kibiców. W poprzednich latach bywało, że zmagania kierowców na żywo obserwowało nawet 100 tys. fanów motorsportu. Czy taka grupa pomaga i motywuje, czy wręcz przeciwnie, raczej przeszkadza i dodatkowo stresuje?
    Karowa jest niepowtarzalna, i to pod każdym względem: zarówno jako odcinek, jak i samo wydarzenie sportowe. To właśnie kibice tworzą tą niesamowitą atmosferę, która pozytywnie motywuje. Szczerze powiem, że podczas jazdy nie zwracam uwagi na kibiców, w pełni koncentruję się na jeździe, ale sama świadomość, że kibice są obecni, daje mi wiarę w sukces i dodaje mi pewności siebie. Na pewno tą niepowtarzalną atmosferę i doping poczują nie tylko kibice, którzy pojawia się na rajdzie, ale również ci, którzy zasiądą przed telewizorem, by obejrzeć relację z naszych zmagań.
    Jak wyglądały Twoje przygotowania do Barbórki?

W ubiegłą sobotę miałem testowe jazdy. Niestety, wówczas warunki nie przypominały tych, które mamy obecnie. Pogoda za oknem zmieniła się drastycznie, co oczywiście wpłynęło też na warunki, w jakich prawdopodobnie przyjdzie nam rozegrać Rajd Barbórka. Planuję więc dodatkowe jazdy przed samym rajdem, mam nadzieję, że uda mi się pojeździć w aurze w miarę zbliżonej do startu.

Kto podczas rajdu będzie siedział w aucie obok Ciebie?
    Wystartuję ze swoim obecnym pilotem – Jakubem Gerberem. To pilot, z którym jestem związany do końca sezonu.
    Jakie są Twoje doświadczenia z Rajdem Barbórka w ubiegłych latach?
    To naprawdę trudny rajd, przede wszystkim ze względu na swoją charakterystykę. Obfituje w liczne, bardzo krótkie odcinki, na których nie ma miejsca na najmniejszy błąd. Tutaj wystarczy jedno potknięcie, jedna mała strata czasu i praktycznie wszystko może być już rozstrzygnięte – doświadczenie pokazuje, że później nie ma jak, ani gdzie takiej straty odrobić. Właśnie dlatego, maksymalna koncentracja od samego początku do końca to podstawa, by móc w ogóle myśleć o zwycięstwie.
    Jakie wyniki sportowe osiągałeś podczas poprzednich Rajdów Barbórka?
    Jak do tej pory, Rajd Barbórka wygrałem trzy razy, samą Karową dwa razy. Bardzo chciałbym ten wynik poprawić, postaram się już w najbliższy weekend te statystyki zmienić.
    Jakie są Twoje plany na święta i sylwestra?
    Święta spędzę tradycyjnie, w domu z rodziną, natomiast na sylwestra wybieram się w góry, by pojeździć trochę na nartach. Korzystając z okazji, chciałbym złożyć życzenia wszystkim kibicom rajdowym. Zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego, co dobre w Nowym Roku.

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Wyniki 48. Rajdu Barbórka 2010:

1. Tomasz Kuchar (Peugeot 307 WRC) 21.32,94
      2. Kamil Butruk (Mitsubishi Lancer) strata 3,68 s
      3. Kajetan Kajetanowicz (Subaru Impreza) 24,67
      4. Zbigniew Staniszewski (Mitsubishi Lancer) 31,74
      5. Maciej Oleksowicz (Ford Fiesta S2000) 32,49
      6. Grzegorz Dul (Mitsubishi Lancer) 39,53
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

A jak tam wypadł Leszek?
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• splawik
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1292

Zamieszczone przez piramida
          A jak tam wypadł Leszek?
          Ująłeś to w sam raz jedenasty.

Tu wyniki:
          Najważniejsze informacje ze świata sportów motorowych. Wiadomości, wywiady, wyniki, relacje na żywo, foto, video.
          A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
          AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
          O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
          -------------------------------------------------
          Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez splawik
            A jak tam wypadł Leszek?
            Ująłeś to w sam raz jedenasty.

Tu wyniki:
            http://rajdy.autoklub.pl/results/live/id/1588
            to cos mu tym razem nie poszlo :shock:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• PieTrzaK
              L&K
              • 2009
              • 1323
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Leciała transmisja na żywo z Karowej na TVP Sport, ładne lodowisko im się zrobiło. Kuchar tam na prawdę klasę pokazał.

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

PieTrzaK, też oglądałem ogień na tłoki momentami dobry był
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• splawik
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1292

to cos mu tym razem nie poszlo
                  Starość nie radość. Chyba Kuzaj powoli zadyszki dostaje patrząc na cały sezon.
                  A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                  AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                  O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                  -------------------------------------------------
                  Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

Zamieszczone przez splawik
                    Starość nie radość. Chyba Kuzaj powoli zadyszki dostaje patrząc na cały sezon.
                    czas nie jest jego sprzymierzeńcem, można by powiedzieć że trochę stracił punktów po tym wypadku i stąd tak daleko od czołówki, ale z drugiej strony można też powiedzieć - a po co miał wypadek ;-) Pozostaje czekać na następny sezon może będzie lepszy - bo jeszcze chce mu się ścigać i na pewno jest zdeterminowany do wygrywania.
                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

Jak się topik pokazał miałem napisać że i tak nic z tego startu nie będzie.
                      A więc Wiedziałem że tak będzie.
                      Najbardziej wkurza mnie to jego gadanie super auto , super jestem przygotowany będzie Ok.
                      Może więcej szczerości w wypowiedziach. Po-prostu sezon kijowy ale postaram się.

Osobiście podobała mi się jazda Zbyszka Staniszewskiego.
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...